De voordelen van remote-coaching

Geschreven op 6 jan 2019 door Eloy. Dit artikel gaat over , , , , .

We leven in een digitale wereld. Het grootste gedeelte van onze dagelijkse communicatie verloopt via het internet en mensen zijn steeds minder aan een vaste plek gebonden. Het internet is namelijk overal. Toch is direct contact vaak nog steeds wenselijk. Je hebt afspraken met vrienden, meetings met collega’s, je gaat trainen bij je box/sportclub enz. en gelukkig maar!

verder

Wanneer het op coaching aankomt zijn we echter van mening dat dit directe contact niet noodzakelijk is. Sterker nog, minder 1-op-1 contact geeft juist meer ruimte om je open, kwetsbaar en eerlijk op te stellen. Dit is erg belangrijk op het moment dat je persoonlijke verandering probeert te bewerkstelligen. Vaak wordt gedacht dat directe, persoonlijke coaching het best is omdat je coach je vooruitgang in real-life kan zien en hij/zij in staat is je emotie te horen en te zien. Dit klinkt logisch, maar wat als we je vragen om echt eerlijk te zijn?

RxGUIDE nutrition-coaching

We hebben inmiddels geleerd dat een aanpassing in je voedingspatroon vaak met veel meer te maken heeft dan met ‘ik-weet-niet-wat-ik-moet-eten’.  Relaties, zelfvertrouwen, persoonlijke ontwikkeling e.d. zijn hecht verweven met iemand levensstijl en de keuzes die hij/zij maakt. En is het dan nog wel zo fijn om daarover te praten als je coach recht voor je neus staat? Enige mate van anonimiteit maakt het vaak makkelijker om vrij te communiceren, dit is een van de voordelen die coaching op afstand biedt. Onder andere de bovenstaande reden is precies waarom we bij RxGUIDE voor coaching op afstand kiezen, zeker wanneer je ons nutrition-programma volgt. We zijn op deze manier veel beter in staat om al onze leden te helpen met echte levensstijl veranderingen. Wat zijn nog meer voordelen?

Je hebt tijd om na te denken

Wanneer je een in-check moment hebt, of je hebt contact je coach, geeft deze manier van coaching je de tijd om na te denken. Je hebt tijd om na te denken wat je zeggen of vragen en eventuele emoties te laten bezinken. Het geeft je tijd om je vraag of antwoord nog 3 keer te overwegen zodat niks je ontgaat!

Jij bepaalt wanneer je gecoacht wordt

Je check-in en het contact met je coach vind plaats op een tijd die jou het beste uitkomt. Schrijf je berichten en vragen al van te voren en bepaal zelf wanneer jouw agenda het toelaat ze te versturen. Het contact met je coach vereist je ook niet om ergens naartoe te reizen, alles kan via laptop of telefoon, wanneer en waar jij wilt. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je met veel meer regelmaat contact houdt met je coach en regelmaat leidt tot succes.

Je coach geeft het beste antwoord

Dat jij meer tijd hebt om een weloverwogen vraag te stellen werkt natuurlijk ook precies de andere kant op. Je coach heeft tijd om het beste antwoord te geven dat er is. Online coaching geeft hen de tijd om na te denken over je vraag, onderzoek te doen en te overleggen met collega coaches wanneer nodig. Dit is in een direct contact tussen coach en klant onmogelijk en het geeft jou de kans om het antwoord te laten bezinken en nog 3 keer door te lezen als het nodig is.

Anonimiteit

Hoewel dit persoonlijk is, blijkt in de praktijk dat voor veel mensen een bepaalde mate van anonimiteit ervoor zorgt dat ze zich wat makkelijker openstellen. Het is gemakkelijker 100% eerlijk en open te zijn over hoe je je fysiek en mentaal voelt tegen iemand achter een beeldscherm. En omdat we op zoek zijn naar transparantie in dit proces willen we je die mogelijkheid geven om je nog een beetje anoniem te voelen. Dit zijn een aantal van de redenen waarom het nutrition-programma van RxGUIDE  al zoveel mensen heeft geholpen. Je hoeft niks achter te houden en kan volledig bezig zijn met het proces en de resultaten.

Bronnen: