12 Paleo dokters en hun blogs

Geschreven op 23 nov 2015 door Martin van Dongen. Dit artikel gaat over , , , , .

Soms lijkt het wel of geen één medische specialist je begrijpt als je over Paleo praat. Om dit misverstand uit de wereld te helpen hier een lijst met knappe koppen die vol overtuigd zijn van de gezondheidseffecten van het Paleo principe.

verder

Hieronder vindt je 12 medisch specialisten die volledig achter de Paleo “beweging” staan. Als beginnende of gevorderde CrossFitter is het een “must” om deze knappe koppen en hun blogs aandachtig te volgen.

12 Paleo doktersAndreasEenfeldt-400x372

Dr. Andreas Eenfeldt is een Zweedse arts die zich heeft gespecialiseerd in huisartsgeneeskunde. Hij was een van de belangrijkste spelers in het brengen van de low-carb, high-fat revolutie in Zweden. Ongeveer 20% van de Zweedse bevolking is momenteel op de LCHF dieet. Zijn site: Diet Doctor.

 

imgres

Dr. Emily Deans is een gecertificeerde volwassenen psychiater gevestigd in Massachusetts. Ze zoekt evolutionaire oplossingen voor moderne psychische problemen. Reviews van diverse studies met betrekking tot dit onderwerp vind je terug op haar site, evolutiepsychiatrie.

 

imgres-1

 

Dr. John Briffa is een natuur georiënteerde arts, spreker en een auteur die verscheidene boeken over gezondheid en voeding heeft gepubliceerd. Zijn nieuwste boek heet Escape The Diet Trap. Meer van hem hier: Dr Briffa

 

imgres

Dr. Michael Eades werkt in zijn particuliere praktijk samen met zijn vrouw Dr. Mary Dan Eades (zie onder), die gespecialiseerd is in bariatrische chirurgie en nutritionele geneeskunde.

Zij zijn de auteurs van de EiwitMacht serie boeken. Lees zijn blog hier: Eiwit Macht – Dr. Mike.

 

 

Mike___MD_copyDr. Mary Dan Eades geeft samen met haar man Mike lezingen over de hele wereld over onderwerpen als gezondheid, voeding en ziekte.

Samen hebben ze meer dan zesduizend mensen behandeld met lifestyle gerelateerde aandoeningen, met behulp van hun dieet en aanpak. Haar blog: Eiwit Macht – Dr. Mary Dan.

 

Peter-Attia

De gezondheid van Dr. Peter Attia’s begon een paar jaar geleden ernstig te lijden, door het volgen van een conventioneel “gezond” voedingsdieet.

Dit was zijn drijfveer om te beginnen aan een grote reis. Hij is nu een van de oprichters van de Nutrition Science Initiative. Check zijn blog: The Eating Academy

 

 

Dr. William Davis is een praktiserend cardioloog in dr william davis mdWisconsin. Hij is de oprichter van de Track Uw Plaquette programma voor hart-en vaatziekten preventie en omkering.

In 2011 publiceerde hij het best verkochte boek Wheat Belly, waarvan nu meer dan 700.000 exemplaren zijn verkocht. Zijn blog: Tarwe Belly Blog.

 

url

Dr. Cate Shanahan heeft haar kennis opgedaan in de biochemie en genetica voordat zij medicijnen ging studeren.

Ze heeft twee boeken geschreven: Deep Nutrition and Food Rules

Haar blog: Dr Cate

 

 

 

u04

 

Dr. Axel F. Sigurdsson is een cardioloog werkzaam in Reykjavik. Sigurdsson heeft meerdere artikelen gepubliceerd in diverse kranten over coronaire hartziekten en hartfalen.

Hij schrijft over gezondheid, voeding en de wetenschap van de gezondheid van het hart op zijn blog: advies Doc’s

 

freedhoff_2_1

Dr. Yoni Freedhoff is een huisarts, assistent-professor aan de Universiteit van Ottawa en de oprichter van Bariatrische Medical Institute Ottawa.

Hij is één van Canada’s meest uitgesproken obesitas deskundigen. Zijn blog: Weighty Matters

 

 

imgres

 

Dr. Anastasia Boulais is een jonge arts en net afgestudeerd. Ze woont en werkt momenteel in Australië en is een part-time gezondheid en fitness junkie.

Ze schrijft over voeding en gezondheid vanuit een evolutionair perspectief op haar website: PrimalMedEd.

 

ron_rosedale_200xDr. Ron Rosedale is een expert in voedings- en metabole geneeskunde die veel baanbrekend werk heeft verricht op het gebied van diabetes

Hij is de auteur van het boek genaamd The Rosedale Diet en schrijft over voeding, gezondheid en levensduur op zijn blog: Dr Rosedale.