Veel gestelde vragen

Kom je er even niet?
Hieronder krijg je antwoord op veel gestelde vragen.

Trainingsprogramma’s

Wat is “RxGUIDE premium CrossFit Training”?

RxGUIDE heeft dit online trainingsplatform ontwikkeld om atleten van diverse niveaus en op verschillende disciplines te helpen het maximale uit zichzelf te halen. Voor CrossFit atleten die als doel hebben competities te domineren op het hoogste niveau of voor die personen die er zonder shirt gewoonweg onwijs goed uit willen zien.

Hoe weet ik welk programma het beste bij mijn doelen aansluit?

We hebben een handige test voor je ontwikkeld welke jou een beter beeld geeft van waar je nu staat en welk programma het beste bij jou aansluit.

Doe de test!

Wat is het verschil tussen de programma’s: beginner, gevorderden en wedstrijd atleet?

Met name het aantal trainingen per week en het volume binnen de trainingen verschilt sterk. Belangrijk is om alvorens je zou willen starten de test te doen, om zo een programma het beste bij je te laten aansluiten. Je lichaam moet op langer termijn alle trainingsarbeid aan kunnen. Belangrijk is dus om een juiste keuze te maken. Twijfel je na de test alsnog? Vraag het dan aan een van onze coaches.

Wanneer kan ik starten met mijn programma?

Het programma start altijd de eerste maandag van de nieuwe maand.

Hoe lang duurt mijn programma?

De minimale duur van het programma bedraagt 3 maanden. Daarna loopt deze maandelijks door met een opzegtermijn van 1 kalendermaand.

Hoe kan ik mij aanmelden en registreren voor mijn programma?

Via de onderstaande link kan jij je aanmelden. Doe alvorens wel de test om te kijken welk programma het beste bij jou aansluit.

www.rxguide.nl/aanmelden

Kan ik samen met iemand anders het programma starten?

Nee! Niet als jij op een veilige manier maximale resultaten uit je programma wilt halen.

Kan ik tussentijds stoppen met mijn programma?

De minimale duur van het programma betreft 3 maanden. Het is niet mogelijk tussentijds te stoppen. Tijdelijk stopzetten/bevriezen is enkel mogelijk op het moment van een blessure. De minimaal duur van 3 maanden blijft wel gehandhaafd maar zal dan worden opgeschoven.

Kan ik gebruik maken van een app en hoe kan ik mij hiervoor registeren?

Ja! Na aanmelding van één van onze programma’s ga jij gebruik maken van de trainings-app genaamd Teambuildr.

De app waarin jij straks je eigen trainingsprogramma, je progressie en de communicatie met jouw coach terugvind.

 

Hoe kan ik mijn programma opzeggen?

Je kunt je programma opzeggen door een email te sturen naar [email protected]

Om je opzegging vervolgens goed te verwerken moeten we een aantal administratieve handelingen verrichten. Zo bekijken we de contractperiode en controleren we dat er geen openstaande betalingen meer zijn. Als alles in orde is zullen we het abonnement stopzetten met inachtneming van de opzegtermijn, van 1 kalendermaand.

Training

Hoe vaak per week moet ik trainen?

Dit is sterk afhankelijk van het gekozen trainingsprogramma.

  • CrossFit Beginners Programma 3-4 keer per week
  • CrossFit Gevorderde Programma 4-5 keer per week
  • CrossFit Competition Programma 5 – meer keren per week
  • Building Body Programma 3-4 keer per week

 

 

Hoe lang duurt een training?

Dit is sterk afhankelijk van het gekozen trainingsprogramma.

  • CrossFit Beginners Programma 45-60 min
  • CrossFit Gevorderde Programma 60-90 min
  • CrossFit Competition Programma 90 min tot 2,5 uur. Verdeeld over meerdere momenten op de dag
  • Building Body Programma 45 – 75 min

 

Ik heb momenteel een blessure. Kan ik starten met het programma?

Afhankelijk van de aard van de blessure. In de meeste gevallen raden we wel eerst aan volledig te herstellen. Belangrijker nog is het achterhalen van de oorzaak van de blessure om deze in toekomst te vermijden.

Moet ik lid zijn van een CrossFit box?

Je bent niet verplicht om lid te zijn bij een officiële CrossFit affiliate. We stellen wel minimale vereisten betreffende materialen welke jij tot je beschikking moet hebben om het programma te kunnen uitvoeren.

Hoe wordt mijn progressie gemeten?

Jouw programma start met een testweek. Dit is één van de tools welke we gebruiken om jouw trainingsprogramma te personaliseren. Deze testweek komt binnen het programma met enige regelmaat terug. Dit voor het meten van je progressie en het bijstellen van je trainingsprogramma.

Abonnementen

Wat zijn de kosten van het RxGUIDE premium CrossFit trainingsprogramma?

De kosten van de RxGUIDE programma’s bedragen 49,- euro per maand. Dit met een minimale duur van 3 maanden. De opzegtermijn bedraagt 1 kalendermaand.

Hoe kan ik mijn programma opzeggen?

Je kunt je programma opzeggen door een email te sturen naar [email protected]

Om je opzegging vervolgens goed te verwerken moeten we een aantal administratieve handelingen verrichten. Zo bekijken we de contractperiode en controleren we dat er geen openstaande betalingen meer zijn. Als alles in orde is zullen we het abonnement stopzetten met inachtneming van de opzegtermijn, van 1 kalendermaand.

Hoe verlopen de betalingstermijn?

De betalingen verlopen maandelijks.

Wanneer wordt mijn abonnement geïncasseerd?

Afhankelijk van de datum van je eerste betaling, welke dus direct samenvalt met je aanschaf van je programma. Schijf jij je op de 23ste in, en je rond op deze datum ook je betaling af dan zullen de eerstvolgende incasso’s plaatsvinden op deze 23ste.

Wat is de minimale duur van mijn abonnement?

De minimale duur van jouw abonnement bedraagt 3 maanden. Dit is de minimale tijd welke ook daadwerkelijk nodig is om stappen te kunnen maken binnen het programma. Ons doel is resultaten leveren dus deze minimale duur is een vereiste.

Betalingen

Hoe kan ik mijn rekeningnummer aanpassen?
Stuur een email naar [email protected]
Vermeld hierin je huidige bankrekeningnummer en je nieuwe bankrekeningnummer. Wij passen deze vervolgens voor jou aan. Na aanpassing ontvang jij een email met het verzoek om je nieuwe banknummer te autoriseren. Bevestig deze!
Waarom krijg ik een aanmaning

De incasso van het verschuldigde bedrag is niet gelukt. Dit kan bijvoorbeeld door te weinig saldo op je rekening.

RxGUIDE app

Hoe kan ik de Apple iOS app downloaden?

De app waarin jij straks je eigen trainingsprogramma, je progressie en de communicatie met jouw coach terugvind heet Teambuildr!

Download de Teambuildr app in de Apple App Store (iOS)

Let op: Maak geen account aan! Je ontvangt je inloggegevens van ons, dit kan een paar dagen duren (je ontvangt deze vanzelfsprekend altijd voor aanvang van de trainingsweek). Deze zijn vervolgens aan te passen in het systeem bij “settings”.

Hoe kan ik de Google Android app downloaden?

De app waarin jij straks je eigen trainingsprogramma, je progressie en de communicatie met jouw coach terugvind heet Teambuildr!

Download de Teambuildr app in de Google Play Store (Android)

Let op: Maak geen account aan! Je ontvangt je inloggegevens van ons, dit kan een paar dagen duren (je ontvangt deze vanzelfsprekend altijd voor aanvang van de trainingsweek). Deze zijn vervolgens aan te passen in het systeem bij “settings”.

Aanmeldproces

Ik heb me online aangemeld en betaald, maar nog geen 'welkomsmail' ontvangen. Wat nu?

Soms gebeurd het dat een e-mail te laat wordt afgeleverd of verloren gaat in de spamfilter. Hieronder vind je een kopie van jouw welkomsmail mocht je deze nog niet ontvangen hebben.


Welkom bij RxGUIDE

Welkom bij RxGUIDE Premium CrossFit Training. We willen je bedanken voor je aankoop, je vertrouwen in ons programma en het coaches team. Ons doel tijdens het proces is om jou te voorzien van de beste coaching en programmering die nodig is om het maximale uit jezelf te halen.

Wij weten zeker dat als jij jezelf volledig inzet tot dit programma, jou beweegpatronen en skills zich verder ontwikkelen, je sterker zal worden als nooit te voren en je een conditionele motor gaat bouwen waar jij jezelf versteld van doet staan.

Hoe nu verder?

Stap 1: Je trainings-app Teambuildr

De app waarin jij straks je eigen trainingsprogramma, je progressie en de communicatie met jouw coach terugvind. Maak kennis met Teambuildr!

Download de Teambuildr app in de Apple App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

Let op: Maak geen account aan! Je ontvangt je inloggegevens van ons. Deze zijn vervolgens aan te passen in het systeem bij “settings”.

Stap 2: Communicatie met je coach

Wij zijn een online trainingsplatform en naast de communicatie met je coach via de chat in onze app, communiceren we ook veel via de e-mail. Mis daarom geen enkel bericht en voeg beide e-mailadressen; [email protected] en [email protected] toe aan het adresboek van je e-mailprogramma.

Tip: houd je ongewenste e-mail in de gaten.

Stap 3: Het programma

Je trainingsprogramma start op de 1e maandag van de eerstvolgende maand. Elke zondag ontvang jij je programma voor de komende week. Deze is terug te vinden in de Teambuildr app. Tevens ontvang je dagelijks je training in je e-mail.

De eerste week van het programma bestaat uit een testweek. Belangrijk in deze week is dat je goed uitgerust bent. Deze testresultaten zijn bepalend voor je trainingsprogramma, aangezien we jouw scores/cijfers/percentages gaan gebruiken voor het personaliseren.

Vul je scores correct en eerlijk in. Dit doe je eenvoudig via de Teambuildr App!

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact met ons op. Wij beantwoorden doorgaans je vraag binnen 1 dag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.