De best gelezen trainings-, voedings en lifestyle blogs van 2015

Geschreven op 1 jan 2016 door Martin van Dongen. Dit artikel gaat over , , , , , , , , , , .

2016 word een mooi jaar! Ook voor jou! Althans dat bepaal je voor een groot deel zelf natuurlijk. Wij hebben er onwijs veel zin in!

verder

Bij deze delen we met jou de best gelezen blogs van 2015! Waar zou jij in 2016 meer over willen weten of meer over willen leren? Training, voeding, lifestyle of wil je meer de diepte in en meer weten over powerliften, gymnastics of trainingsleer.

En waar staat CrossFit over een jaar? Gaat er een professionaliseringsslag plaatsvinden waardoor de “minder goede” boxen en evenementen het veld moeten gaan ruimen? Gaan CrossFit box-eigenaren in het land meer de handen ineen slaan? Delen is immers vermenigvuldigen en dat is waar CrossFit als community toch voor staat?

Wat zal 2016 ons allemaal gaan brengen is de grote vraag? Maar voor dat we naar de antwoorden opzoek gaan nu eerst de best gelezen blogs van 2015

Training: Overtraindheid beginnende CrossFitters deel 1

CrossFit staat bij veel mensen bekend om het leveren van snel resultaat, en dat klopt. De redenen, die deze resultaten leveren, zijn er teveel voor nu om op te noemen. Dit voordeel kan echter ook gepaard gaan met een nadeel. Door het snel verkrijgen van resultaat, de fun die CrossFit brengt en de aandacht voor correct bewegen, kan het zijn dat beginnende CrossFitters de juiste arbeid/rust verhouding kwijtraken zonder dit zelf te beseffen.

Je tijden schieten omlaag en je cijfers schieten omhoog, je wordt beter en beter. In het eerste jaar dat je CrossFit doet zou je elke dag een nieuwe PR kunnen zetten. Veel beginnende CrossFitters maken echter de fout om te veel te willen trainen. Daarnaast willen ze ook nog eens overal WOD’s volgen, met als gevolg dat er een juiste programmering ontbreekt……. Lees verder

Lifestyle: Flirt met een CrossFit lady en scoor een date

Oké, oké je bent getriggerd door de “kop” van dit artikel en dit betekent maar één ding. Je bent hopeloos. Nee, toch? Jij bent toch gewoon opzoek naar jou ideale date met wie je jouw liefde voor CrossFit kan delen, met wie je kan trouwen en met wie je kleine Rich en Annie op de CrossFit wereld kan gaan zetten. Of gaan we nu iets te snel en wil jij gewoon een vrouw die er onwijs sexy uitziet, slim en sportief is, altijd vrolijk, en een doorzetter is! Ja? Dus eigenlijk ben jij opzoek naar de meest ideale vrouw die er is…… Een CrossFit lady.

Een kleine vraag en note alvorens we de belangrijkste redenen gaan benoemen waarom jij met een CrossFit Lady moet gaan daten.

Train je al in een box? Ja? Heb je al een date gehad? Nee? Dan ben je wel blind geweest als je nog geen date hebt kunnen regelen en wil ik je dus ook vragen om vanaf nu je ogen te openen en de stoute lifters aan te trekken! Hou het wel netjes en probeer niet als een of andere tarzan nu indruk te gaan maken. Wees een gentleman! Train jij nog niet in een box, dan zou ik dit heel snel gaan doen want het aantal meest ideale date leads zal drastisch gaan stijgen.

RxGUIDE geeft jouw de belangrijkste redenen om te daten met een CrossFit lady…….. lees verder

Voeding: Zijn wij VET voorgelogen door de voedsel industrie

RxGUIDE deelt een interessante documentaire met je, over hoe de voedingsindustrie ons al die jaren heeft voorgelogen over vet. Vet is sinds de jaren 80 onderuitgehaald en bestempeld als slecht. Light producten werden ontwikkeld en zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de supermarkt, helaas. Want niets is minder waar.

Vet is juist gezond! Suikers zijn de boosdoeners van de hedendaagse ziektes. Diabetis type 2, hart- en vaatziekte en artrose zijn hiervan nog maar enkele voorbeelden. Dus trek je koelkast open en gooi je pak Optimel 0% vet en alle andere light producten maar weg! Het is tijd om jouw denkwijze te veranderen.

“Want als je vet weg haalt dan vervang je dat toch met suiker!?” aldus de “voedingsindustrie”. Lekker verslavend en lekker blijven kopen, kopen!

Vetten

Vetten zijn samen met koolhydraten de belangrijkste energiedragers. Vetten leveren echter meer dan tweemaal zoveel energie dan koolhydraten en zijn daarmee de belangrijkste opslag van energie die ons lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren.

Vet wordt voornamelijk beschouwd als “de” bron van energie, echter…. lees verder

(foto credit: sports.takungpao.com)