Het serious rowing 2015 evenement – ben jij erbij?

Geschreven op 15 dec 2015 door Martin van Dongen. Dit artikel gaat over , .

Ook dit jaar weer op de kalender. En terecht! Een mooi initiatief welke we als CrossFit community niet links mogen laten liggen. Op deze dag zet de Nederlandse CrossFit community zich in voor het goede doel! De totale opbrengst zal ten goede komen aan Serious Request

verder

Serious Rowing is ontstaan in 2014 om, via het roeien op een Ergometer, geld in te zamelen voor 3FM Serious Request. Non-Profit, waarbij de totale opbrengst volledig geschonken wordt aan het goede doel. Yess!

Wanneer vind het evenement plaats?

Dit jaar, op 24 december 2015, in samenwerking met Concept2 Benelux, Reebok en CrossFit Twente en CrossFit Amsterdam zullen opnieuw dit event hosten. In verschillende heats zullen atleten vanuit heel Nederland starten in twee verschillende categorieën Cat1 of Cat2.

Kies voor een Individuele of een Team Challenge en support hiermee. 3FM Serious Request!

Deelname mogelijkheden:

Ergometer (Cat1 A/B)

  • Individueel (A): 2/10/21 en 42.195 Km
  • Team (B) (2 of 4 Pers.): 21 en 42.195 Km

Ski Ergometer (Cat2)

  • Individueel: 500 Mtr/ 1 en 2 Km

Dus, ben jij een atleet, CrossFit Box of sportschool, vendor, of wil je alvast een ergometer reserveren? Schrijf je dan nu in via [email protected]

Uiteraard kan je ook op een andere manier jou bijdragen leveren deze dag.

Schermafbeelding 2015-12-14 om 20.58.55

Inschrijven

Inschrijven kan door een e-mail te sturen aan: [email protected] met daarin:

Naam + Achternaam + Leeftijd
CrossFit Affiliate, Sportschool of Vereniging
Catagorie+Afstand

Inschrijvingskosten:

Minimaal €10,- per persoon, te doneren via de Kom in Actie pagina:

Serious Rowing is een Non-Profit organisatie, waarbij de totale opbrengst volledig geschonken wordt aan het goede doel.
Laat je sponsoren, of zamel geld in bij je box om een mooi bedrag te kunnen doneren aan Serious Request!

12342735_1662346577358668_4618684447098241207_n

Goed voorbereid van start

Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar voor de clinic van Concept2 en Joris Trooster (Olympisch roeier). Deze clinic wordt gehouden op 19 december bij CrossFit Amsterdam (13.30 uur)

Grijp nu je kans om je techniek bij te schaven en ontvang dus de beste tips van de pro’s. Registreren? Betaal hier 5,- euro en stuur vervolgens een email naar [email protected] met de opmerking:

  • Onderwerp: RowingClinic
  • Voor- en achternaam
  • CrossFit box, Gym of organisatie(Your registration is final after you transfered the €5,- this is your registration fee!)

Het goede doel?

De DJ’s in het Glazen Huis in Heerlen zetten zich in december 2015 samen met Nederland in voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog. NPO 3FM geeft ze met 3FM Serious Request een stem.

The next generation

In de week voor kerst vragen 3FM en het Rode Kruis aandacht voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden in landen zoals Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo. The next generation verdient toekomstperspectief, maar daarvoor is wel opleiding en persoonlijke ontwikkeling nodig. Voor deze stille ramp, deze miljoenen kinderen en jongeren, zamelen de DJ’s van 3FM samen met de rest van Nederland geld in.

Miljoenen kinderen en jongeren

Op dit moment kunnen bijna 50 miljoen kinderen en jongeren niet (regelmatig) naar school of een beroepsopleiding volgen als gevolg van conflict. In plaats van dat kinderen zich ontwikkelen en leren, zijn ze in oorlogsgebied bezig om te overleven. Leren in tijden van oorlog is niet gemakkelijk. Door traumatische ervaringen en door tekort aan eten kunnen concentratieproblemen ontstaan met leerachterstanden tot gevolg. De next generation verliest hierdoor toekomstperspectief.

Grote, vaak jarenlange conflicten maken mensen extreem kwetsbaar op de korte en lange termijn. Veiligheid, gezondheid en welzijn zijn tijdens oorlog niet zeker. Jongeren en kinderen raken gewond, invalide, ze sterven, moeten vluchten of raken gescheiden van familie. Het dagelijks leven is volledig ontwricht. Inkomen en basisvoorzieningen zijn niet voor handen. Ook ontbreekt het vaak aan infrastructuur; scholen en ziekenhuizen zijn verwoest en gesloten.

Schermafbeelding 2015-12-14 om 20.50.16

Wat doet het Rode Kruis?

Het Rode kruis helpt door te ondersteunen in de persoonlijke ontwikkeling van deze kinderen en jongeren. Ze leren vaardigheden die ze op school, in een vervolgopleiding of op de arbeidsmarkt kunnen toepassen. Engels, Arabisch, wiskunde en ICT-lessen zijn voorbeelden. Ook worden er specifieke trainingen ingezet waarmee jongeren beter de stap naar de arbeidsmarkt kunnen maken, werkervaring kunnen opdoen en hun eigen geld kunnen verdienen. Voorbeelden zijn naaitrainingen, een opleiding tot kapper of elektricien, of een basisopleiding waarin wordt geleerd hoe je een winkel opstart of mobiele telefoon repareert.

Waar wordt het geld voor gebruikt?

In crisisgebieden levert het Rode Kruis in eerste instantie noodhulp, medische zorg en opvang. Maar het Rode Kruis wil jongeren ook zoveel mogelijk perspectief op een betere toekomst geven. Om die reden zamelen we met 3FM Serious Request 2015 geld in. Het Rode Kruis empowert jongeren door mogelijkheden te bieden, zoals een opleiding, vaktraining en een basis waarmee in levensonderhoud voorzien kan worden. Hierdoor kunnen jongeren zich ontwikkelen en bijdragen aan de toekomst van hun omgeving.

3FM en het Rode Kruis

Voor de twaalfde keer slaan 3FM en het Rode Kruis de handen ineen voor een stille ramp. In de week voor Kerstmis worden drie DJ’s van 3FM opgesloten in een Glazen Huis, die dit jaar in Heerlen staat. Ze mogen niks eten en ze zijn 24 uur per dag live te volgen via radio, online en tv.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven? Inschrijven of meer weten? Nemen een kijkje op de FACEBOOK pagina en LIKE deze uiteraard. Of neem een kijkje op de website van Serious Rowing!

Bronnen:

  • http://seriousrequest.3fm.nl/nieuws/detail/5351185/doel-3fm-serious-request-2015-bekend 
  • http://seriousrowing.com/

Schermafbeelding 2015-12-14 om 21.14.44