9 redenen waarom jij als Nederlander de Reebok CrossFit Games moet kijken

Geschreven op 19 jul 2015 door Martin van Dongen. Dit artikel gaat over , , .

De Reebok CrossFit Games 2015 staan op het punt te beginnen! Als jij geen kaartje hebt voor dit evenement dan weten wij zeker dat jij gekluisterd zit aan de livestream; games.crossfit.com

verder

Als jij nog twijfelt om te gaan kijken geven we jou nu 9 redenen waarom jij gewoon moet kijken! Je kunt er niet omheen! Iets kortere nachtjes maar je wilt er toch ook over meepraten in jouw box?

The Dutch, team CrossFit 075

Meer hoef ik er eigenlijk niet over te zeggen. Je moet gewoon kijken! Op naar reden 2.

Oké, misschien ken je het gevoel nog van wat je had voor de finale van het WK voetbal met het Nederlands elftal in deze finale? Ja? Nou dat gevoel maar dan vijf dagen lang. Na super te hebben gepresteerd in de Open en de Regionals staan ze daar nu gewoon en nemen ze als team op tegen teams met Rich Froning, Jason Khalipa en Lauren Fisher.

Support The Dutch!

IMG_0532-1030x1030

Marion Valkenburg

Met een hele grote kans om op het podium te eindigen in haar categorie moet je gewoon kijken naar hoe Marion Valkenburg het er vanaf gaat brengen. Zij zou weleens voor de beste prestatie kunnen gaan zorgen in de Nederlandse CrossFit geschiedenis tot op heden. Dit mag je niet missen. Na haar 8ste plaats van vorig jaar tijdens de Games en haar tweede plaats tijdens de CrossFit Games Open in 2015 zijn onze ogen op haar gericht.

Joke Dikhoff

Na haar 8ste plaats in 2014 heeft ook Joke zich wederom geplaatst voor de Reebok CrossFit Games 2015, categorie Masters 60+ Klimmen in de ranking van de games 2015 is haar missie. “Vooralsnog ben ik als 20e geplaatst en daarmee de hekkensluiter” Volg haar missie.

Een nieuwe CrossFit King wordt gekroond

Als je aan de Reebok CrossFit Games denkt, denk je aan Rich Froning. De viervoudig kampioen in vier achtereen volgende jaren. Dit jaar is hij er niet bij in de divisie, individual. Rich zal dit jaar als teamcompetitor deelnemen aan de Reebok CrossFit Games. Dit houdt in dit er een nieuwe CrossFit king gekroond gaat worden. Wie gaat het dit jaar worden? De meeste denken Mat Fraser, maar wij sluiten Noah Ohlsen zeker niet uit. Het zal er in ieder geval niet minder spannend om gaan worden.

De “three queens” in een gevecht

Een echt gevecht gaat er echter plaats vinden bij de dames. Met de drie verschillende kampioenen van de afgelopen vier jaar, Camille Leblanc-Bazinet (2014), Sam Briggs (2013) en Annie Thorisdottir (2011,12)  en een handje vol Ijslandse Vikingen allemaal op hetzelfde podium beloofd dit een spektakel te gaan worden.

Announcement-Images5

De teamcompetitie wordt steeds interessanter om te kijken

Met Tommy Hackenbruck, Jason Khalipa, Rich Froning en Lauren Fisher allen in een eigen team en ook nog ons eigen team “The Dutch” kan het niet anders dat de CrossFit Games teamcompetitie dit jaar super interessant wordt om naar te gaan kijken. Dus popcorn erbij en kijken maar!

De nieuwe, opkomende “Rookies”

Wie zullen er dit jaar als een verrassing tevoorschijn gaan komen? “Wie is die gast? Nooit van gehoord” De CrossFit Games, het podium waar nieuwe legende’s geboren worden.

De evenementen welke al bekend zijn

Dave Castro maakt normaliter de workouts van de Reebok CrossFit Games niet in zijn geheel bekend. Vaak zijn het slechts tipjes van de sluier. Dit jaar is het echter iets anders en zijn er al een aantal evenementen bekend gemaakt. Voor de individuals zijn de onderstaande workouts reeds bekend;

  • Benchmark Murph
  • Snatch ladder. Vergelijkbaar met de clean ladder van vorig jaar
  • Sprint Course (denk hierbij aan de sprint courses welke in het verleden zijn gehouden; zig-zag sprint, sprint sled)

Uiteraard kan het zomaar zijn dat deze workouts nog een draai krijgen in een andere richting. “unknown and unknowable”

Laat je inspireren

Heb je een nieuwe boost nodig om je CrossFit inspiratie terug te vinden? Ga dan zeker kijken! Deze CrossFit atleten, waarvan de meeste ook coach zijn, doen dat wat ze zeggen dat jullie normaliter moeten doen. “Practice what your preach!” Iedereen vind in een CrossFit atleet een super hero als voorbeeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Lauren Fisher die een inspiratiebron vormt voor veel jonge meiden.

tumblr_nannb4HyXb1qdjo2ho1_1280

Na het kijken van de Reebok CrossFit Games, zal je beseffen dat je deel uitmaakt van een prachtige fitness machine die elke dag in gestalte en in respect zal groeien. CrossFit verandert daadwerkelijk de lifestyle van heel veel mensen over de hele wereld.